Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ RADIO FOREVER ΣΤΟΝ ''EROS RAMAZZOTTI''


O Eros Luciano Ramazzotti γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου το 1963. Είναι Ιταλός τραγουδιστής και συνθέτης. Στην πατρίδα του είναι εξαιρετικά διάσημος, αλλά έχει αποκτήσει και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, οι περισσότεροι δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει σε 2 γλώσσες (Ιταλικά και Αγγλικά).
Ο Eros έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους στα 25 χρόνια της καριέρας του. Πριν από το 1984, είχε ηχογραφήσει 11 albums, τα οποία βρίσκονταν στα charts όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής.



Έχει συνεργαστεί με πολλούς και διάσημους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Patsy Kensit, Anastacia, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini, και Ricky Martin.
Ο Eros Ramazzotti είναι γιος πιανίστα, ο οποίος του έδωσε το όνομα του Έλληνα θεού, Έρωτα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα στην ηλικία των 7 ετών. Από μικρός ονειρευόταν μία καριέρα στο τραγούδι, ενώ στην εφηβεία του έγραφε τραγούδια με τη βοήθεια του πατέρα του.
Το 1981 πήρε μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό, με το τραγούδι ΄Rock 80΄, το οποίο έγραψε ο ίδιος. Αν και δεν κέρδισε σε αυτό το διαγωνισμό, κατάφερε να ξεχωρίσει και να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο. Λίγο αργότερα μετακόμισε με τη μητέρα και τον αδερφό του στο Μιλάνο.
To πρώτο single του Eros Ramazzotti 'Ad un amico', κυκλοφόρησε το 1982 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Λίγο αργότερα ο Eros, συνάντησε το μέντορά του, Renato Brioschi, που τον βοήθησε να εξελιχθεί.
Το 1984 πήρε μέρος στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όπου εκεί κέρδισε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου, με το τραγούδι ‘Terra promessa’.
Το 1987 έκανε την πρώτη του περιοδεία, τραγουδώντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, αφού είχε μόλις ολοκληρώσει το τρίτο του album, ‘In certi momenti’, το οποίο πούλησε περίπου 3 εκατομμύρια αντίτυπα.
Το πέμπτο του album, ‘In ogni senso’, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1990 και προσέλκυσε πάνω από 200 δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, στην παρουσίαση του δίσκου, που έγινε στη Βενετία.
Το καλοκαίρι του 1995, ο Eros πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ μαζί με τους, Rod Stewart, Elton John και Joe Cocker. To Δεκέμβριο του 1996 ήρθε στη ζωή το πρώτο του παιδί.
Τον Οκτώβριο του 1997 κυκλοφόρησε το album ’Eros-Greatest Hits’, με δύο νέα τραγούδια, ένα από τα οποία ήταν η μεγάλη του επιτυχία, ‘Cose della vita’ σε συνεργασία με την Tina Turner.
Το 1999 o Eros συνεργάστηκε με έναν από τους σπουδαιότερους Ιταλούς καλλιτέχνες, τον Andrea Bocelli. Aυτή τη φόρα, για το δίσκο του Andrea Bocelli, ‘Sogno’, στο τραγούδι ‘Nel Cuore Lei’. Το album πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στον Eros.
Το Μάιο του 2003, ο Eros παρουσίασε τον νέο του δίσκο, με τίτλο ‘Νούμερο 9’, ο οποίος ανέβηκε σχεδόν αμέσως στην πρώτη θέση των Ιταλικών charts, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις.
Τον Οκτώβριο του 2005, την ημέρα των γενεθλίων του, κυκλοφόρησε το δέκατο album της καριέρας του ‘Calma Apparente’, που έγινε αμέσως πλατινένιο. Σε αυτόν το δίσκο ο Eros συνεργάστηκε με την Αnastasia, στο τραγούδι ‘I belong to you’, που έγινε νούμερο 1 σε πολλές χώρες.
Το Μάιο του 2009, κυκλοφόρησε το 11ο album του, με τίτλο ‘Ali e radici’, σε παραγωγή του ίδιου του Ramazzotti ενώ το τελευταίο του album με τίτλο ‘Noi’ κυκλοφόρησε 13 Νοεμβρίου του 2012.

Η δισκογραφία του ''Εros Ramazzotti'':

1985 - Cuori agitati

1986 - Nuovi eroi

1987 - In certi momenti

1988 - Musica e

1990 - In ogni senso

1993 - Tutte storie

1996 - Dove c'e musica

2000 - Stilelibero

2003 - 9

2005 - Calma apparente

2009 - Ali e radici

2012 - Noi

2015 - Perfetto

2018 - Vita ce n'e

                      Κάποιες απο τις επιτυχίες του:




Επιμέλεια: Γιάννης Βουρλιάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου