Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Tο νόημα της ζωής


Tο νόημα της ζωής

Δεν μπορείς ποτέ να βρείς την αρχή. 
Φοβάσαι για το τέλος,
κι απορείς πως ζούσες πριν από αυτό.





        Γεμίζει η μέρα σου με εικόνες, μελωδίες, λέξεις, αρώματα, βλέμματα. αγγίγματα και σκέψεις...
πολλές σκέψεις... 
        Κακές, καλές, όμορφες, άσχημες και σου πλάθουν μια εικονική πραγματικότητα η οποία με τη σειρά της καθορίζει τις πράξεις σου, άρα , εσένα τον ίδιο.
και σε βάζει σιγά σιγά στη διαδικασία να καταλάβεις ότι αλλάζεις, αλλάζεις γιατί θέλεις.
Mπορεί να γίνεις κάτι καλύτερο μπορεί κάτι χειρότερο. Oτι και να γίνεις όμως θα σου αρέσεις περισσότερο. Kάπου εκεί αρχίζεις να νιώθεις ότι κάτι δυνατό υπάρχει μέσα σου γιατί τίποτα αδύναμο δεν θα μπορούσε να κάμψει τον εγωισμό σου να τον λυγίσει και να τον φέρει σε δεύτερη μοίρα κάνοντας σε να κάνεις και να λες πράγματα που πριν απλά...δεν υπήρχαν....

        Μην ξεχνάς πως κάθε άνθρωπος είναι οι επιλογές του.
Οι επιλογές αυτές όμως ποτέ, μα ποτέ, δεν μπορούνε να κατανοηθούν από σένα τον ίδιο ως σωστές ή ως λανθασμένες γιατί πολύ άπλα η αυτοκριτική σου είναι βυθισμένη στη θάλασσα του έρωτα που είναι τόσο φωτεινή όσο και σκοτεινή έτσι ώστε να μην μπορείς να διακρίνεις αν αυτό που κάνεις είναι σωστό ή λάθος. Στην τελική είναι σωστό -εστω για σένα μονο- είναι σωστό, γιατί έτσι ένιωσες...Αυτό όμως είναι που αγαπάς πραγματικά. η αίσθηση ότι εσύ, ζεις σε μια χολιγουντιανή ταινία. 
    
      Μαζί με την αυτοκριτική σου τυφλά είναι και τα μάτια σου, γιατί είναι ανίκανα να δουν την πραγματική αξία, αυτή μπορεί να εμφανιστεί μόνο μπροστά στα μάτια της καρδιάς στα οποία όμως έχει τοποθετηθεί ένα μαντίλι, όπως αυτό της τυφλόμυγας, και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, να θέλεις να προσπαθήσεις πολύ, για να το βγάλεις και να μπορέσουν να δουν...να νιώσουν...να πονέσουν...να υποχωρήσουν...να περιμένουν...να υπομένουν...να αναζητήσουν...να παλέψουν...να αντέξουν. 

      Έτσι λοιπόν σταματάω να πιστεύω στα μάτια μου τα πραγματικά και αρκούμε στα νοητά της καρδιάς. Αν ποτέ χρειαστεί να δω κάτι άλλο εύχομαι να ΄χω τα δικά σου για να με οδηγούν.
τα χω ήδη πίσω μου κ μέσα και μπροστά μου να μου θυμίζουν ότι αυτά τραβήξαν τον κόμπο από το μαντίλι της δικής μου καρδιάς.

Ευχής έργο είναι να φτάσεις εκεί....
Αν φτάσεις, για μένα, έχεις βρει το νόημα της ζωής.....
και το νόημα της ζωής μου είσαι εσύ....

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Μάτια δίχως λογική

Τίτλος:Μάτια δίχως λογική
Άλμπουμ:Το διάλειμμα κρατάει δύο ζωές
Καλλιτέχνης:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στιχουργός:Ισαάκ Σούσης
Συνθέτης:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
10/2001

1 σχόλιο: